(+31) 06 49 75 86 00 post@mariskateeuwen.nl

Portfolio

We maken allemaal foto’s van onze geliefden, nemen souvenirs mee van vakantie, dragen sieraden van een overledene of stoppen tijdens een mooie strandwandeling een schelpje in onze jaszak. We willen deze momenten vasthouden en vertragen, maar blijven slechts achter met de herinnering. Gekoesterde gedachten die zelf ook weer vervliegen en vervagen.

 

Mijn kunstwerken laten zien wat ik niet kan vangen. Het vluchtige voor even vertaald in papier. Bekijk mijn portfolio en geniet van de schoonheid van het ongrijpbare. Voor meer informatie over mijn werk of een prijsopgave kun je contact met me opnemen.

Herinnerde geur - Zachtroze

Herinnerde geur - Felgeel

Herinnerde geur - Fuchsia

Herinnerde geur - Roze

Fuchsia

Zachtroze en felgeel

Herinnerde geur - Zalm

Herinnerde geur - Rood

Herinnerde geur - Dieppaars

Herinnerde geur - Paarsgevlekt

Getijden - Een winter

Getijden - Een zomer

Getijden - Avondzon

Rosa

Boom

Skelet

Engel

Engel

Gewichtloos

Geliefden

Wijs

Vrij

2D - Zonneschijn

2D - Wens

2D - Verscheiden

2D - Bloei

2D - Zelfportret

Gratie

Ik hield Mariska en haar werk al langer in de gaten, maar toen ik dit kunstwerk zag wilde ik hem gelijk hebben. Ik vind kwallen fascinerende beesten. Ze zien er prachtig sierlijk uit, maar zijn ook heel kwetsbaar en een beetje smerig. De stolp past qua stijl helemaal in mijn huis. Daarnaast vind ik het erg leuk om iets in mijn interieur te hebben staan wat handgemaakt is. Hij staat prachtig in mijn kast en ik ben er nog steeds superblij mee!

Ruben Koops over “Gratie”

Roos

Mariska zien werken aan haar kunstwerk is inspirerend en hartverwarmend. Met precieze waarnemingen en opperste concentratie weet zij de kern van de roos te vangen. Deze roos is dan ook niet zomaar een bloem, maar die specifieke bloem in al haar kwetsbaarheid.

Voor mij herinneringen aan mooie momenten, om te koesteren, want ook wij zo kwetsbaar.

Marcel Provence, “Bloem(en)”, 2019

 

Vrij

“Vrij” krijgt een bijzondere bestemming. Als cadeau aan een mevrouw die net weduwe is geworden. Complimenten voor je kunstwerken van deze klant.

Jeanette Hendriks, eigenaresse Tiendas Diferentes over “Vrij”

Jeanette Hendriks - Eigenaresse Tiendas Diferentes

 

Vol bewondering en verbazing kijken de klanten in onze winkel naar de papiersnijkunstwerken van Mariska.

Bewondering vanwege het precisiewerk en de manier waarop elk item in elkaar is gezet en tentoongesteld wordt. Maar ook de manier waarop naar een object kan worden gekeken, omdat het driedimensionaal  is en gemaakt van een ander materiaal dan je zou verwachten.

Verbazing over het geduld dat iemand moet hebben om deze bijzondere items te maken en de vaste hand die je nodig hebt om ze tot een geheel te laten versmelten.

Voor mij is het genieten van de reacties als ik vraag of ze het zelf ook zouden kunnen. Van een resolute “nee”  tot  “nou ik zou wel een keer willen zien hoe dat wordt gedaan”. Dat laatste kan dan ook als Mariska een demonstratie of een workshop geeft in de winkel.

Joost van Neer

 

Mariska Teeuwen is niet alleen uitstekend op de hoogte van de theoretische kanten van de kunst in het algemeen, maar beschikt ook over een enorme reeks praktische vaardigheden op specifieke gebieden. Een gebied, waarin zij uitblinkt, is dat van de papiersnijkunst. Deze vraagt het nodige van de intellectuele verbeelding (je moet het na te streven resultaat voortdurend exact voor je geestesoog hebben staan) en het uiterste van de ambachtelijke beheersing. Met behulp van de papiersnijkunst maakte Mariska een werkelijk schitterend portret van ons!

 

Papierkunst

Wil je mijn papierkunst van dichtbij komen bekijken? Met trots laat ik mijn creaties zien.

Maak daarvoor vooraf een afspraak